Ex-topman Apple Steve Jobs overleden

Steve Jobs is woensdag op 56-jarige leeftijd overleden. Jobs was de medestichter van computergigant Apple. Hij verliet Apple in augustus 2011 wegens gezondheidsredenen.
De charismatische Jobs was in 1976 medeoprichter van Apple. De Amerikaan kampte al jaren met gezondheidsproblemen en zette in augustus 2011 een stap opzij.

Jobs stond aan de basis van immens populaire producten zoals Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad. De oprichter van Apple leed aan kanker. Hij trad in augustus af als CEO, maar bleef wel bestuursvoorzitter.
 
Pancreaskanker
Jobs werd op 24 februari 1955 geboren in San Francisco. Hij had al verscheidene jaren gezondheidsproblemen. In 2004 werd hij getroffen door pancreaskanker en in 2009 moest hij een levertransplantatie ondergaan.
“We zijn triest dat we moeten melden dat Steve Jobs woensdag is overleden”, meldt Apple in een korte mededeling. “Jobs had een briljant karakter, zijn passie en energie hebben geleid tot onbeschrijfelijke innovaties die onze leven hebben verrijkt en verbeterd.”

Op de website van Apple staat woensdagavond een foto van Jobs, met zijn geboorte- en sterfjaar.

bron: ZDNet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s